• Lábfej zsibogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete már,hogy bedagadt a bokám alatti terület és időközönként áthúzódik a lábfejemre!Nem beszélve arról,hogy egyfolytában zsibog meg néha belenyilal a fájdalom!Azt szeretném tudni,hogy ez mitől lehet?Már kenegettem Flector krémmel,ettem Algoflex izom+izület kapszulát,próbálkoztam a Diclofenak tablettával is,de egyik sem járt sikerrel!Lehetséges,hogy ez csak egy rándulás vagy húzódás lehet?Esetleg nagyobb bajra kell gondolni?Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a lábzsibbadás témában

        Tisztelt KÉrdező! Ha jó értem, csak féloldali duzzanatról van szó, melynek többféle oka is lehet. Rendszerint csak ún. statikus zavarról van szó, ami azt jelneti, hogy valamilyen ok folytán a vénás keringés akadályozott, így nyirokpanás, oedema alakul ki. Ez lehet hosszabb ideig történő ülés, állás, vagy leszorítás (rossz cipő, zokni) miatt. lehet sajnos thrombosis is, de ilyen esetben általában az egész lábikra beduzzad, feszes, fájdalmas. A másik fontos ok a gyulladás, vagy valóban a rándulás, sérülés miatt folyadékképződés. Azt javaslom, hogy ha ezek mellett nem múlt el, mutassa meg háziorvosának, hogy milyen jellegűnek gondolja, és ő megcsinálja a szükséges labort, vagy ultrahangot.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 23., 12:43; Megválaszolva: 2011. május 24., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: