Hirdetés
      • Térd fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr-nő! Térd fájdalmaim miatt szeretnék Öntől tanácsot kérni, a problémám 2 hete kezdődött, kerékpároztam 6 km-t és azután nagyon kellemetlen érzést éreztem mindkét térdemben mozgás hatására. 2 nap múlva ismét megtettem ezt az utat, viszont már kerékpározás közben fájt a térdem. Mostanában kis távolságoknál is érzem a fájdalmat és lépcsőn felfelé is. 12 éve volt egy laterális tokbemetszésem a jobb oldali térdemben és kevés is a folyadék a térdben, porckopás áll fenn, megszoktam, hogy néha fáj, de eddig a ballal nem volt problémám. Elkezdtem a Joint x nevű ízületvédő kapszulát szedni, mit tehetnék még a fájdalom megszüntetésére és miért alakult ki ez a probléma? (A kerékpározást egy orvos javasolta, az újabb műtét elkerülése végett) Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül illetve a korábbi leletek nélkül nehéz megfelelő választ adni. A porckopásos állapotokban fontos a mozgás, mert a bevitt porcvédő, porcerősítő csak így tud nagy fokban beépülni. De az is fontos, hogy ilyen mozgás során minél kevesebb legyen a térdre jutó terhelés. Ezért ilyenkor a legmegfelelőbb mozgás az úszás és a kerékpározás. Az, hogy jelenleg panaszos több oka is lehet. A 6 km-es kerékpározás, főleg nehéz terepen igénybe veszi a térdet. Az is lehet a panasz oka, hogy a jelenleg használt porcerősítője nem tartalmaz az Ön térdének szükséges mennyiségű alkotókat. A harmadik lehetőség, hogy valamilyen porcsérülés, ízületi gyulladás okozza a panaszait. Azt tanácsolom, hogy keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol vizsgálatok során megfelelő diagnózist tudnak felállítani és a megfelelő terápiát is beállítják.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 18., 07:43; Megválaszolva: 2011. május 21., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés