• Szabad-e vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrég kb. egy hete voltam ortopéd orvosnál a lábfájásom miatt és kiderült hogy achilles tendinitisem van. A doktornő felírt valami gyulladáscsökkentő krémet,ami eddig egyáltalán nem használt és Condrosulf tablettát az ízületeim bemozgathatósága miatt,valamint nemsokára elkészül a sarokemelővel ellátott talpbetétem. A problémám az,hogy pihennem kéne,de mivel most kezdődött el a versenyszezon (rövidtávfutó vagyok)ezért nem fogok. Edzések után viszont mindig sokkal pirosabb és ég,mint azelőtt,szinte rálépni sem tudok,mert annyira húzódik. Másfél hónap van vissza és végig szeretném csinálni,persze mindennap jegelném,borogatnám és kenném.Ez lehetséges? Milyen következményei lehetnek,ha továbbra is ennyire terhelem a lábamat és nem foglalkozok a fájdalommal? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a íngyulladás témában

        Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírására hagyatkozva nagy valószínűséggel tényleg Achilles ín gyulladása van. ha nem pihenteti, akkor állapota súlyosbodhat és egészen odáig fajulhat a dolog, hogy elszakad az ín. A gyulladás miatt elszakadt inat sokkal nehezebb megvarrni, gyakrabban lépnek fel szövődmények és így akár több hónapra, sőt évekre kieshet a sportból, vagy akár örökre fel kell hagyjon a versenysporttal. Én látatlanban mindenképpen azt javaslom, hogy tartsa be az utasításokat, pihenjen, viselje a sarokemelőt, használja a kenőcsöket és akkor mihamarabb visszatérhet a sporthoz. Nem érdemes kockáztatni. Inkább hagyjon ki 2-3 hetet, mint akár éveket.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 17., 20:53; Megválaszolva: 2011. május 18., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: