• Szeptikus arthritis vagy mi lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Tisztelt WebBeteg! Vállsérülése (ficam , ütés ,rándulás)volt a fenti korú családtagomnak! Kb. 2 hónapja. Gyulladt egyre erősödő fájdalommal odáig jutott, hogy a ruhanemű felvétele is erős fájdalmat váltott ki, majd 1 hónappal később orvoshoz ment, amikor már elviselhetetlen volt a fájdalom és nem mozgott a vállizület. Korábban inkfartusa volt és 7 éve cukros 6-7,5 .Háziorvosnál kapott gyógyszer és kenőcs hatására nem javult! Ellenben egyik reggelre erős hasító fájdalom jött a gerincébe, miközben a váll kissé enyhült! Újra orvoshoz mentünk (most már reumatológushoz) röntgen, vérkép vizsgálatok után két hete szedi a gyógyszert ,(Tramadolor, Milgamma, Contramalt, és görcsoldót) illetve 4 napig kapott infúziós és injekciós kezelést , Sajnos javulás nincs már 1,5 hete! 2 hónap alatt anyagcsere zavar és 15 kg fogyás is bekövetkezett! Az eredeti vállsérülésen a rontgen negatív a sérülésnél viszont domborúbb melegebb bőr jelenleg is tapintható, illetve a kulcscsont nyomásra érzékeny! A fájdalmak nyak gerinc és az egész bal oldali testrészén érezhető, éjszaka felerősödnek! Vérsüllyedés 50, fehérvérsejt szám is magasabb a normálnál! Várom megtisztelő és segítő válaszát , hogy milyen orvost keressünk fel és mi okozhatja a tüneteket?

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a izületi fájdalom témában

        Tisztelt KÉrdező! A magas vérsüllyadés, az erős fájdalom és bőrpír mindenképpen gyulladásra utal. Ez lehet steril gyulladás, de lehet valóban fertőzéses eredetű is, plána, ha ezt a területet injekcióval szúrták. Minél hamarabb vissza kell menni a reumatológushoz, vagy ortopédiára, ez sürgősen ellátásra szorul, főleg, ha láz is társul. Ha duzzadt, folyadék is van, akkor UH vizsgálat szükséges, és meg kell pungálni, azaz meg kell próbálni folyadékot lebocsátani, hogy lehessen abból következtetni a gyulladás eredetére!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 09., 13:09; Megválaszolva: 2011. május 11., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés