Hirdetés
      • Törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nekem úgy volt hogy 2 hétig volt rajta fekvőgipsz, utána megint fekvő gipsz csak az teljesen be volt gipszelve körkörösen az is 2 hétig volt rajta: És vissza mentünk és levették a gipszet és most 1 hete már hogy nincs rajta gipsz mert azt mondták hogy járni kell gyógytornászhoz és már 2 szer voltunk kedden és csütörtökön kell menni minden héten. És amikor operáltak 2 db csavart raktak bele hogy összefogassák a csontot ami eltört. De a baleset már 5 hete volt és még most fogunk majd visszamenni 2 hét múlva és majd lehet akkor lehet már ráállni. De a csavarokat még nem tudják mikor szedik ki. Így már egy kicsit többet megtudott hogy hogy volt: És ha így már jobban tud válaszolni akkor legyen már szíves megírni: ELŐRE is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a törés témában

        Ebből a leveléből valóban többet megtudtam, de a sok levél közül amit kapok már nem emlékszem az első levelére és arra sem, hogy mit kérdezett, mert a rendszer sajnos nem hozza fel automatikusan a korábbi leveleit, de ha jól emlékszem arra volt kíváncsi, hogy mikorra gyógyul meg a törés. A teljes gyógyulás az kb 1 év, ekkor veszik majd ki a fémeket is. Ez nem azt jelenti, hogy addig nem használhatja. Általában 4-6 hét a gipszelés a törés típusától függően, ezt követően 4-6 hét a teljes terhelésig szükséges idő, ez alatt torna és fizikoterápia zajlik. Tehát a műtéttől számítva kb 12 hét múlva tudja teljes terheléssel használni a lábát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 17:09; Megválaszolva: 2011. május 05., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés