• Kötőszöveti gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az utóbbi éveknben szívbillentyű előreesést, folyamatosan elcsúszó gerinccsigolyákat (ortopédia), állkapocsgondokat diagnosztizáltak nálam, és az orvosok kötőszöveti gyengeséget emlegetnek. Kérdésem az, hogy tudok-e ez ellen valamit tenni akár belsőleg akár külsőleg az egészséges életmód és a gerinctorna mellett? Tényleg van ilyen "betegség", és ha igen, hogyan lehetne igazolni vagy gyógyítani azt? Az életminőségem így is jelentősen romlott a panaszaim miatt, és nem tudom, mire kéne még számítanom. Köszönettel: E.F.Zs.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a kötőszöveti gyengeség témában

        A kötőszöveti gyengeséget általában szövettani illetve genetikai vizsgálattal lehet igazolni. Ezzel általában immunológiai. rheumatológiai osztályokon foglalkoznak. Kezelése gyógyszeres, illetve tornagyakorlatokkal is lehet javítani a végtagok használhatóságát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 03., 14:20; Megválaszolva: 2011. május 04., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: