• Spondylosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! A munkám során sokat kell súlyos dobozokat emelgetnem. Mostanra az alkarom folyamatosan fáj, /nem túl erősen, de érezhetően/, és néha zsibbad is. A nyaki gerinc kétirányú röntgen lelete a következő: 2 ir.nyaki gerinc felv: Az V., VI., C. csigolyák peremén spondylosis van. A fedőlemezeken itt discopathia látható. Az atlanto-axialis ízületben arthrosis van Nyaki borda nem látható. A háziorvos Nidol-t, Mydeton-t és B1 vitamint írt fel, és ajánlotta, hogy keressek fel egy reumatológust. Ez rendben is van, de addig is szeretném, ha elmagyarázná érthetően, hogy ez a lelet mit jelent, milyen gyógyítási lehetőségek vannak, és a további fizikai terhelés mennyire lehetséges, ill. ártalmas. Válaszát köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincröntgen, spondylosis témában

        Tisztelt Kérdező! A spondylosis a csigolyák meszesedését jelenti. Az atlantoaxiális ízület a felső két nyaki csigolyát jelöli, ezek meszesedése (arthrosisa) is jelen van a röntgen alapján. A röntgen lelet és a panaszok között nem mindig lehet párhuzamot vonni. A háziorcvos által felírt gyógyszeres kezelés rendben van, ezen felül azért utalta a reumatológushoz, mert fizioterápia, illetve gyógytorna is szükséges.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 01., 07:27; Megválaszolva: 2011. május 05., 20:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: