• Egyensúlyzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szülés után 2 hónappal kezdődtek panaszaim, jelenleg 10 hónapos a gyermekem. Azóta több állandó tünetem van, az egyik folyamatos derékfájdalom, amely a bal csípőmbe sugárzik, állandó izomfájdalommal jár a farizomban és a bal lábamban, a bal talpamban kereszt irányban a sarok előtt, így sok esetben a lassú mozgást kissé nehezíti is. Izomfájdalom mindennapos a karjaimban is, de napközben szinte teljesen elmúlik. Bizonyos mozgásra (mint a futás) szinte órákra megszűnik minden fájdalom, ugyanez mondható a masszázst is követően. Reggelente - ébredés után- viszont sokkal erősebb a fájdalom. A másik problémám a törzsben érezhető kisebb fokú imbolygás, amely hol gyengébb, hol erősebb. Ez akkor érzékelhető igazán, ha állok, nehezíti a guggolást és akkor is erősebben érezhető, ha a bal lábamra támaszkadok, vagy csak a bal lábamon próbálok állni. Több labor vizsgálatom volt, BEP, VAEP vizsgálat,ezen kívül koponya, nyaki és háti szakaszra vonatkozó MRi (lumbális még nem készült), kiegyenesedett nyaki lordosis és kisebb gerinccsatorna szűkület szerepel a leleteken, mást nem találtak. Szemészeten rejtett kancsalságot állapítottak meg, de nem tudom, hogy ez kapcsolódhat-e az utóbbi panaszhoz. Az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba induljak még el, hogy valamiféle választ kapjak a tüneteimre, mert ez az imbolygás már lassan felemészt, annyira kellemetlenné és félelmetessé teszi a napjaimat, ha felerősödik. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt KÉrdező! Ez az imbolygás mindenképpen egyensúlyzavar jele, melynek többféle oka lehet. Lehet központi idegrendszeri eltérés, az agy vagy a gerinvelő területén, pl. sclerosis multiplexben. De ennek általában látható jele van az MR vizsgálaton is. Lehet perifériás idegi érintettség miat is bizonytalanság. Én mindenképpen azt javaslom, hogy a derékfájás miatt próbáljon meg gyógytornát, illetve fizioterápiás kezeléseket, az egyensúlyzavar miatt pedig további neurológiai kivizsgálás szükséges!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 27., 11:58; Megválaszolva: 2011. május 01., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: