Hirdetés
      • Gerinc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem ! 31 éves férfi vagyok ágyéki kiszakadt gerincsérvem van , Sok orvosnál jártam különböző kezeléseken de a fájdalmam nem múlik. Már szinte elviselhetetlen. Azt mondják fiatal vagyok a műtéthez. Milyen kockázatai vannak a mütétnek? diclac 75 és relifexet szedek de nem használ Milyen fájdalomcsillapító van ami erősebb ezeknél? Károly

        Dr. Veress Dóra válasza a porckorongsérv témában

        Kedves Károly! A porckorong műtéteknél a károsodott porckorongot eltávolítják és a szomszédos csigolyákat rögzítik egymáshoz. Ez azzal jár, hogy a gerinc instabilabb lesz, és emiatt a többi porckorongra nagyobb terhelés kerül, ami azok gyorsabb károsodásához vezetnek. Ráadésul a műtét nem is mindig jár gyógyulással, néhény esetben zsibbadás, fájdalom marad vissza az érintett területen. Ehhez jönnek még hozzá az altatásból és a fájdalomcsillapításból származó kockázatok, csak hogy a leglényegesebbeket említsük. A gyógyszerek esetében lehet növelni ezek dózisát, illetve le lehet cserélni ezeket azonos csoportú, de más készítményekre. Bármelyik mellett dönt is, csak úgy változtasson, hoyg előtte egyeztet kezelőorvosával!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 22., 21:11; Megválaszolva: 2011. április 24., 18:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés