• Vallnyaktömlő gyulladás kezelése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor ur/Doktor no! Kiskorom ota teniszeztem, majd 11 evig versenyszeruen roplabdaztam. Kb 9 eve kezdodott a problemam a vallammal (vall nyalkatomlo gyulladas, ha jol emlekszem a megnevezesre). Ezt Magyarorszagon gyulladascsokkento gyogyszerrekkel, kremmel illetve egyszeri injekcioval kezeltek. Sajnos tobbszor is kiujult, de mindig rendbe jott. 2 honapja megint jelentkezett a problema, de itt kinn Gorogorszagban nem akarnak injekciot adni (mert a csontjaimat tonkreteszi szerintuk), gyogyszert pedig nem gyulladascsokkentot irtak fel, hanem izomregeneralot. Most mar alig tudom mozgatni a karom, az egesz felkaromra kisugarzik a fajdalom. Voltaren kremet, Voltaren gyogyszert hasznalok, de sajnos nem javul. Mit lehetne meg megprobalni, hogy megszunjon ez a problema? Elore is nagyon koszonom a valaszat!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a vállnyaktömlő gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! Valóban nehéz kérdés így, mert ha nem használ a nem szteroid gyulladáscsökkentő, akkor gyakran foylamodunk szteroid injekcióhoz. Az csak akkor okoz csontritkulást, ha valaki rendszeresen használja, és nagyobb adagokban. Ha több éve nem kapott, akkor be lehet adni. A fentieken kívül még fizioterápia is segíthet, illetve ha csökken a fájdalom, akkor gyógytorna, hogy kimozgassa a befagyott vállat.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 18., 21:01; Megválaszolva: 2011. április 24., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: