Mire gondoljak, forduljak orvoshoz?

Tisztelt Doktor! Napok óta különös zsibbadást érzek a hátamban, mely egyre gyakrabban jelentkezik nálam. A zsibbadást a baloldalamon, kissé kisugározva középen is érzem. Gyakran szédülök, összefügghet -e a két dolog?

Dr. Szamosi Szilvia válasza hátzsibbadás témában

Tisztelt KÉrdező! Nem tartom valószínűnek, hogy a zsibbadás és a szédülés összefüggésben van egymással. A zsibbadás oka nagy valószínűséggel gerincprobléma lehet, akár porckorongbántalom. Egy ideggyógyászati vizsgálat mindkét tünet miatt fontos lenne, és azt követően lehet, hogy még a továbbiakban reumatológiai vizsgálatra is szükség lesz.

Megválaszolva: 2011. április 24.

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Lapocka alatti / bal oldali húzódás...
Tisztelt doktorno, mar egy ideje huzodast, feszulest erzek a hatamon a lapockam alatt, de neha a bal oldal nagyobb reszen is. Lehet, hogy biszerges ez az...
Hát zsibbadás
korülbelül egy hónapja, hogx nemtudok aludni, csak egy.-két órát mert a hátamannyira elkezd zsibbadni, hogy még a levegővéte isnehéz. Természetesen ez...
Láb gyengeség térdprotézis műtét után
T. Dr. Nő! Aug. 30-án volt térdprotézis műtétem a bal oldalon, előtte 2020-ban. a jobb oldalon. A műtő orvosom szerint minden rendben van, hiába mondom,...
Kérdés deréktámasztó öv használatáról
Kedves Doktornő! Interneten reklámban találkoztam egy felfújható, deréktámasztó öv tájékoztatójával. (dr. Lumbar) Két éve gerincsérvem volt, kisebb csigolya...
Várható-e teljes felépülés?
Tisztelt Doktor Nő! Teljes felépülés várható e a következő eset után?: Röntgen lelete: 2023.08.09. A jobb humerus diaphysisén, közel fél csontszélességnyi...
Mri lelet vélemény
Tisztelt Doktor úr/ nő! Bechterew kóŕral élő, 48 éves nő vagyok. Több izületi és gerinc problémával. Most van egy friss MRI leletem térdről ahol júniusban...