• Gerincsérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! MR vizsgálaton megállapították, hogy egymás utáni három gerinccsigolyámon van kitüremkedés, s ezek nyomnak egy idegszálat. Már túl vagyok a gyógyszeres, injekciós és fizikoterápiás kezeléseken, de az állapotom csak romlik. Már égő fájdalmat érzek a hátam egész területén és az oldalamon, valamint a hasam alján is. Éjszaka gyakran arra ébredek, hogy a tarkómban valami megpattan, s utána egy rosszullét fog el, ami hányingerrel, hányással, szédüléssel és egy hirtelen vizelési ingerrel jár, s ilyenkor a mellkasnál egy nyomást is érzek. Ez körülbelül két órán át szokott tartani, s utána elmúlik. A kezelőorvos erre azt válaszolta, hogy ne idegeskedjek, s nem lesznek rosszulléteim. A kérdésem az lenne, hogy ezek a rosszullétek összefüggésben lehetnek-e a gerincbántalmaimmal? Válaszát megköszönöm!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt KÉrdező! Azt gondolom, hogy ezek a felsorolt vegetatív panaszok a fájdalom miatt, vagy a fájdalomcsillapító gyógyszerek mellékhatásakánt jelentkeznek, vagy pszichés stressz is kiválthatja. Nem tudom, hogy súlyfürdőt, illetve McKenzey tornát próbált-e. ezek még segíthetnek bizonyos esetekben a sérv visszahúzódásában.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 11., 13:21; Megválaszolva: 2011. április 14., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: