Scoliosis okozza? (2)

Előzmény: Jó napot kívánok! 17 és fél éves vagyok. Kiskorom óta gerincferdüléssel szenvedek. (Scoliosis) . Jártam gyógytornára, hordtam korzetett de sajnos egyik sem segített. Most ott tartok, hogy lehet meg kell majd műteni a gerincem, de még nem biztos, az orvosom nem szívesen műtene meg, mert az egész gerincemet le kéne merevíteni. Lehet, hogy már nem fog romlani és ebben próbálok bízni  másfél év múlva, kell vissza mennem és akkor kiderül, hogy mi lesz. (73. fokos a felső görbületem. Alul pedig 50-60 körül van arra most így fejből pontosan nem emlékszem és a bal oldalt van a bordapúpom. Már meg szoktam, hogy amióta ilyen nagyfokú a görbületem, folyton fáj a hátam és elég gyakran szúr illetve a mellkasom is elég gyakran szúr. De ma reggel alig bírtam felkelni annyira elkezdett szúrni jobb oldalt a mellkasom olyan volt, mint ha beszorult volna a levegő. Masszíroztam egy kicsit és végül elmúlt, de a suliba egész nap visszatérő jelenség volt. Egyszer elmúlt egyszer újra elkezdett szúrni, főleg ha hirtelen mozdulatot tettem, vagy ha nagyobbat lélegeztem. És kicsit úgy érzem, mint ha nehezebb lenne a levegő vétel, mint ha kövek nehezítenék a mellkasomat. Most egy kicsit jobb lett a helyzet, de nem tudom, mikor jön elő újra. És a mai nap folyamán szinte minden pillanatban szúrt a mellkasom és a gerincem is. Nem tudom, hogy mit kéne csinálnom, mert ha a nagyfokú görbületem a hibás, akkor sajnos nincs mit tennem. Lehet esetleg ez más? Érdemes lenne egy kivizsgálást kérnem? Vagy várjak még? Előre is köszönöm a választ! Köszönöm szépen a gyors válaszát:) Igazából 99%-ban én is biztos vagyok abban hogy ezek a tünetek a gerincferdülésem miatt vannak. Csak az orvosom még is úgy érzi hogy egyelőre legalább is nem szükséges a műtét. Nem szívesen műtene meg mert az egész gerincemet le kéne merevíteni és hát az nem lenne valami jó. De igazából azért mondta hogy várjunk még másfél évet mert ő úgy látja hogy nem fog már romlani a hátam legalább is felül... az az a súlyosabb görbületem. Hát nem tudom hogy mit csináljak. Lehet hogy érdemes lenne esetleg más orvosok véleményét is ki kérnem? Még egyszer köszönöm a válaszát és remélem hogy még erre a levelemre is tud majd válaszolni.:) További szép estét// napot kívánok!

Dr. Bogdán Aurél válasza scoliosis témában

Ha jelenleg a légzésfunkciós és keringési paraméterei jók, vagy elfogadhatóak, akkor természetesen érdemes várni, amint a fent említett értékek romlani kezdenek, akkor mindenképpen el kell végezni a műtétet. Meg lehet kérdezni más, gerincsebészetben jártas szakember véleményét is, de úgy gondolom a leírásából, hogy megfelelő kezekben van.

Kérdés: 2011. április 08., 22:44; Megválaszolva: 2011. április 10., 22:26

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Scoliosis műtét után
Tisztelt Dr. Holnapy Gergely! 2009-ben scoliosis miatt korrekciós spondylodesist végeztek rajtam Th.VIII-L IV.között. A műtét jól sikerült, panaszom...
Lumbalis Scoliosis korrekciós műtéte
Tisztelt Doktor Úr! Lumbalis részen 30°-os scoliosisom van, ami 2008 óta nem romlott. (21 éves vagyok) Sajnos kb. 3 éve olyan fájdalmakat és...
Scoliosis okozza?
Jó napot kívánok! 17 és fél éves vagyok. Kiskorom óta gerincferdüléssel szenvedek. (Scoliosis) . Jártam gyógytornára, hordtam korzetett de...
Scoliosis
Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! Ma délelőtt háti-ágyéki gerinc röntgen vizsgálaton voltam, amelynek az eredménye a következő lett: - a háti...
Térdfájdalom
Kedves Doktornő! Tavaly nyáron egy teljes napos magassarkú viselése után másnap a bal térdem belső részén kialakult egy csomó, 1 hétig fájt...