Scoliosis okozza?

Jó napot kívánok! 17 és fél éves vagyok. Kiskorom óta gerincferdüléssel szenvedek. (Scoliosis) . Jártam gyógytornára, hordtam korzetett de sajnos egyik sem segített. Most ott tartok, hogy lehet meg kell majd műteni a gerincem, de még nem biztos, az orvosom nem szívesen műtene meg, mert az egész gerincemet le kéne merevíteni. Lehet, hogy már nem fog romlani és ebben próbálok bízni  másfél év múlva, kell vissza mennem és akkor kiderül, hogy mi lesz. (73. fokos a felső görbületem. Alul pedig 50-60 körül van arra most így fejből pontosan nem emlékszem és a bal oldalt van a bordapúpom. Már meg szoktam, hogy amióta ilyen nagyfokú a görbületem, folyton fáj a hátam és elég gyakran szúr illetve a mellkasom is elég gyakran szúr. De ma reggel alig bírtam felkelni annyira elkezdett szúrni jobb oldalt a mellkasom olyan volt, mint ha beszorult volna a levegő. Masszíroztam egy kicsit és végül elmúlt, de a suliba egész nap visszatérő jelenség volt. Egyszer elmúlt egyszer újra elkezdett szúrni, főleg ha hirtelen mozdulatot tettem, vagy ha nagyobbat lélegeztem. És kicsit úgy érzem, mint ha nehezebb lenne a levegő vétel, mint ha kövek nehezítenék a mellkasomat. Most egy kicsit jobb lett a helyzet, de nem tudom, mikor jön elő újra. És a mai nap folyamán szinte minden pillanatban szúrt a mellkasom és a gerincem is. Nem tudom, hogy mit kéne csinálnom, mert ha a nagyfokú görbületem a hibás, akkor sajnos nincs mit tennem. Lehet esetleg ez más? Érdemes lenne egy kivizsgálást kérnem? Vagy várjak még? Előre is köszönöm a választ!

Dr. Bogdán Aurél válasza scoliosis témában

Vizsgálat nélkül nem lehet pontos választ adni. Elmondása alapján a mellkas deformitása és a súlyos foku gerincferdülése okozza a légzési panaszait. Ilyen előrehaladott elváltozás idővel szív panaszokat is eredményezhet. Önnek olyan súlyosfoku az elváltozása, hogy légzési és keringési problémák megléte nélkül is javasolt a műtét, de így méginkább, hisz sajnos az öregedéssel tovább fog romlani az állapota.

Kérdés: 2011. április 05., 15:43; Megválaszolva: 2011. április 10., 14:59

Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések

Scoliosis műtét után
Tisztelt Dr. Holnapy Gergely! 2009-ben scoliosis miatt korrekciós spondylodesist végeztek rajtam Th.VIII-L IV.között. A műtét jól sikerült, panaszom...
Lumbalis Scoliosis korrekciós műtéte
Tisztelt Doktor Úr! Lumbalis részen 30°-os scoliosisom van, ami 2008 óta nem romlott. (21 éves vagyok) Sajnos kb. 3 éve olyan fájdalmakat és...
Scoliosis okozza? (2)
Előzmény: Jó napot kívánok! 17 és fél éves vagyok. Kiskorom óta gerincferdüléssel szenvedek. (Scoliosis) . Jártam gyógytornára, hordtam...
Scoliosis
Kedves Doktor Úr/ Doktor Nő! Ma délelőtt háti-ágyéki gerinc röntgen vizsgálaton voltam, amelynek az eredménye a következő lett: - a háti...
Bokatörés kezelése
Tisztelt Válaszoló! 10 napja eltörtem a külső bokacsontomat, szerencsére nem komplikált törés volt és nem mozdult el. Fekvőgipszet kaptam. A...