Mit tegyünk!

A 18 éves fiamnak Ulnar tuner syndromája van, és azt javasolta a sebész, hogy meg kell műteni mind két karját. Az lenne a kérdésem, hogy van-e más lehetőség a műtéten kívűl, mivel elég fiatal még ahhoz, hogy megműtsék a kezét. Mivan akkor, hogy ha nem sikerűl a műtét, és egész életében nem fogja tudni használni a két kezét?

Dr. Bogdán Aurél válasza Ulnar tunnel szindróma témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Ha kezdeti stádiumban van a betegsége, akkor van még értelme gyógyszeres kezelésnek és fitiko terápiának. ha előre haladott a betegség, akkor igazából már csak a műtét segíthet. Az életkor ilyenkor nem mérvadó, mert ha elhúzódik a betegség ideg károsodás és izomsorvadás is kialakulhat. A műtét gyakorlott kézben veszélytelen beavatkozás, az eredményessége 90-95% körül mozog anatómiai adottságoktól függően.

Kérdés: 2011. március 28., 12:23; Megválaszolva: 2011. március 31., 13:24
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Köszvénnyel kapcsolatos
Tisztelt Doktornő! Néhány napos laboreredményem alapján, a magas húgysavszint miatt (3 havi) MILURIT gyógyszert kaptam 1x1 adagolással. (A ferritin...
Csigolya beroppanás
Tisztelt Webbeteg! 50 éves vagyok, Lassan 3 hete leestem a hintáról a gyermekemet fogva, a hátamra. Ekkor beroppant 2 csigolyám a háti gerinc...
A lelet értelmezése
Reumatikus betegségből fakadó...
Mit jelent a gerinc MR leletem?