Combnyaktörés

Combnyaktörés után 6 hétig az orvos tanácsára szinte mozdulatlanul háton feküdtem. A 6. hét után gyógytornász segítségével elkezdtem a mozgást és a láb terhelését. Fájdalom mentesen aránylag gyorsan sikerült mozgatni a lábamat, azonban függőleges helyzetben enyhe terhelés mellett a lábam szederjessé színeződik és enyhén megdagad. Mi válthatja ki ezt?

Dr. Bogdán Aurél válasza combnyaktörés témában

Nagy valószínűséggel a műtét utáni inmobilitás az oka. Az izomzat tónusa csökken, ezáltal a véna falra gyakorolt nyomás is mérséklődik, csökken a visszaáramlás az alsó végtagban és így az duzzadttá válik. Ahogy fokozatosan mozog, visszatér az izomzat tónusa és a duzzanat is mérséklődik, vagy megszűnik. Ha mégsem akkor keresse4 fel kezelőorvosát, hogy vizsgálatokkal derítsék ki milyen egyéb ok eredményezi a duzzanatot.

Kérdés: 2011. március 22., 11:01; Megválaszolva: 2011. március 23., 23:15
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Combnyaktörés után
Kedves Doktor Úr! Októberben egy szerencsétlen esés következtében combnyaktörést szenvedtem, mely beékelt volt, de 2 db canulalt combnyakcsavarral...
combnyaktörés utáni...
Bal oldali részleges bénulásos combnyaktövemet eltörtem áprilisban, és azóta a minden lépésnél jelentkező nagy fájdalom miatt szinte teljesen...
combnyaktörés
Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 65 éves, 2 stroke-ja volt, jobb lábába felszínpótló térdprotézis van, melyet teljesre kellene cserélni kopás...
Diagnózis: Fract. colli fem. l. d....
Tiisztelt Doktor Úr! 22 évesen combnyaktörésem, azután fél évvel V. lábközépcsonttörésem volt, előbbi során elcsúsztam a padlón, másik...
combnyaktörés
Meg gyógyulhat e egy combnyak törés orvosi beavatkozás nélkül, ha a betegnem hajlandó semmilyen segítséget elfogadni?