Csukló, tenyér és ujj fájdalom, zsibbadás

két hete fájdalmat érzek a csuklomban a baltenyeremben, és az ujjaimon, fájdalom nélkül nem tudok még egy poharat sem megtartani.ujjaim nappal ritkán de éjszaka mindig zsibbadnak (hüvelyk, mutató, középsö) és nagy fájdalmat érzek a csuklómnál és a tenyeremben.jobb kezemet mütöték már carpalis alagut szindromával de az sem fáj ennyire mütét elött mint most a bal kezem. ugyanaz lehet a probléma mint a jobb kezemmel volt? orvoshoz nem szeretnék menni mert most váltottam munkahelyet, idehaza mit lehet tenni xilox és flector szedése nélkül hogy javuljon a kezem állapota. válaszát elöre is köszönöm

Dr. Bogdán Aurél válasza csuklófájdalom témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján a tünetek a carpalis alagút szindrómára engednek következtetni. Ami még szóba jöhet az az egyik karideg magasabban lévő leszorításos szindrómája (Cubitalis alagút szindróma, nyaki borda, mellkasi kilépési szindróma) Azt javaslom mindenképpen keressen fel szakembert, mert ha sokáig húzza visszafordíthatatlan károsodások is kialakulhatnak a kezén. Addig is kímélje a kezét és szedje a gyulladáscsökkentőket!

Kérdés: 2011. március 13., 09:57; Megválaszolva: 2011. március 16., 22:51
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csukló ízület
Tisztelt Doktor Úr! Bal csuklómon 12 éves koromban volt egy törés. (Foci közben elestem.) A törés összeforrt, azóta nem volt vele problémám...
Fájó bal kézfej/csukló
Kedves Doktornő! Körülbelül 5 hete fáj a bal kézfejem. A bal gyűrűsujjam tövénél kezdődött egy enyhe szúró fájdalommal, amit először...
Csuklófájdalom számítógép miatt
Kb. májusban jelentkezett nálam csuklófájdalom, ami 1-2 héten belül javult, sőt azt hittem el is múlt. De mikor megpróbáltam teljesen...
Ganglion műtét után
2012 februárjában volt egy ganglion műtétem. A ganglion kb. meggynagyságú volt, a jobb csuklóm felső részén helyezkedett el. Megműtéttek, teljesen...
Csuklófájdalom légkondi miatt
Tisztelt Webdoktor! Nyaralásról hazafelé 8 órás vezetés után (miközben folyamatosan ment a légkondi a kezemre is) jelentkezett a csuklómban az...