Porckorongsérvem van, műtétet javasolnak

Tisztelt Cím, az alábbi lelettel lettem "gazdagabb", kérem segítsen az értelmezésben, és az esetleges további teendőkben. Az információ ennyi, amit kaptam, és az esetleges műtét javaslata.köszönettel, rkn A nyaki gerinc MRI vizsgálata: Sagittalis és axialis síkban T1, T2 súlyozott, coronalis síkban T1 súlyozott mérések készültek. Syrinx jel nem látható. A gerincvelő rendes vastagságú. A kisagyi tonsillák helyzete szabályos. A nyaki lordosis kiegyenesedett, C.V-VI. discus alacsonabb, rajta széles median protrusió és a jobb oldalon paramedian-intraforaminalis hernia látható. A hernia T1-en közepesen alacson, T2-n közepesen magas jelű, amely relaíve magas víztartalomra utal. A dura elemelt. Az előboltosulás maximumánál a gerinccsatorna AP átmérője 11 mm, LL átmérője 22 mm, a sérv AP átmérője 7 mm. A myelon balra dislocált és C.V-VI. magasságában kissé magasabb jelű. C.VI. gyök intraforaminalis szakasza comprimált. Vélemény: Protrusio disci C.V. Paramedian et intraforaminalis hernia disci C.V. l.d. C.VI. gyök intraforaminalis compressziója. Az arckoponya vizsgálata: Coronalis síkú T1 és T2 súlyzott mérés készült az arckoponyáról. Az extrahált fog helye békés, gyulladásra, egyéb elvéltozásra utaló jel nem látható. A jobb oldali sinus maxillaris ventrobasalis recessusában az extrahált IV. fog medre felett kis nyálkahátya megvastagodás és mögötte 0.7 cm-es cystomusosus elváltozás látható. A bal sinus maxillaris mediasli falán két, a lateralis falon egy 0.3-0.5 cm-es bogyószerű, félgömb alakú nyálkahártya megavastagodás figyelhető meg. Vélemény: Minimális gyulladásos jelek mindkét sinus maxillarisban. köszönettel, rkn

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mozgásszervi panasz témában

Tisztelt KÉrdező!

Az MR lelet alapjén nem lehet egyérteműen nyilatkozni a műtét szükségességéről! Függ a beteg panaszaitól, a talált neurológiai eltérésektől, illetve attól, hogy hogyan reagált az eddigi kezelésekre. A nyaki gerincsérv miatt mindenképpen aktív kezelés szükséges, fizioterápia, gyulladáscsökkentő-izomlazító.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 24., 18:59; Megválaszolva: 2011. február 27., 19:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Derékfájdalom miatt MR vizsgálat
Tisztelt Doktornő / Úr! Régóta tartó derékfájdalmam, 2 hete olyannyira fokozódott, hogy a lábamra állni is alig bírtam, múlt héten megtörtént...
nyaki és háti gerinc rtg lelet
Kedves DoktorNő/Úr! Munkám miatt napi 10órát ülök számítógép előtt, nem ergonomikus kialakítású munkahelyen évek óta. Szüleim...
Izületi panaszok
Tisztelt Doktornő/Úr! Másfél-kettő éve az ízületeim hirtelen lerobbantak. Térd, könyök, csípő és most már a bokám is fáj. Mind ez az utóbbi...
Borda alatti szúrás érzek...
Tisztelt Doktornő/Úr! A panaszom: borda alatti szúrás néha görcs, emelésnél sétálásnál, de változó mert van amikor alvás közben is elő...
légkondicionáló hatása
Kedves Doktornő/Doktor úr! Mivel tél van és rengetegen vagyunk egy irodában a légkondicionálót még nem, de belső légkevertetést már...