• Gerincprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Weborvos! A problémám eléggé összetett, de megpróbálok a lényegre kérdezni. Mivel pár éve kezeltek staphylicoccus baktériummal amit nyelőcsőben és hüvelyben is találtak, és más nőgyógyászati, gyomorproblémám is volt ezért elég sok antibiotikumot szedtem. Ami természetesen elindított egy gombásodást is amitől nem igazán tudok szabadulni. Plusz még egy nemi herpeszt is sikerült összeszednem. Most egy ideje a mellkasomban érzek valamit ami főleg éjjel jön elő, mozdulatra. Kb egy hónapja úgy érzem fáj a gerincem, az egész hátam és gyakori erős fejfájás gyötör. A lábujjaim zsibbadnak, a nyakam fáj, Végbélnél időnként fájdalmas viszketést érzek, és a csontjaim(?) vagy az izületeim élesen fájnak. A háziorvosnak mondtam de nem foglalkozik vele.Azt szeretném tudni,hogy gerincen keresztül nem-e lehet valami fertőzés ami okozza a tüneteimet,milyen vizsgálat kellene hozzá és van-e aki ezt ki is tudná vizsgálni. Köszönettel: Éva

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Elég sokféle panaszt felsosrolt, melyek véleményem szerint nem függenek össze. tehát a fertőzések, és a gerinc-, valamint ízületi és izomfájdalom különálló dolog. A gerincnél nem valószínű, hogy fertőzés van, ez extrém ritka eltérés, hogy a csigolyákat megtámadja a baktérium, mely éles, lüktető fájdalmat okoz egy pontban, illetve lázat, magasabb sülllydeést és CRP értéket lehet kimutatni laborvizsgálatokkal. Inkább csigolyakopás, esertleg porckorongbántalom okozza a panaszait, melyet reumatológus tud kezelni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 23., 22:19; Megválaszolva: 2011. február 27., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés