Izmok rövidülése

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azt szeretném megtudni, hogy amennyiben az alsó lábszár csontjaiból el kell távolítani kb. 5 cm-t (ennyivel lesz rövidebb) , úgy az izmok, stb. letudják-e "követni" ezt a változást? Képes-e az izomzat alkalmazkodni a megváltozott hosszhoz, ezáltal újra teljes mozgástartományt biztosítva a lábnak? Ha igen, akkor kb. mennyi idő szükséges ehhez? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi probléma témában

Ez alkattól és műtéti technikától is függ, de az esetek döntő többségében "lekövetik" az izmok a rövidülést, és ha nem is a korábbi teljesítményt nyújtják, de jó izomerőt tudnak produkálni. Az időtartam is egyénenként változó, néhány hónapot is igénybe vehet. Ebben segít majd a gyógytorna, fizikoterápia. Pontosabb választ kezelőorvosától kaphat, aki ismeri az Ön alkatát, kórtöerténetét.

Kérdés: 2011. február 15., 12:16; Megválaszolva: 2011. február 18., 13:19
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Kicsavarodott has
Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! Jelenleg külföldön tartózkodom és egy ideig nem tudok orvoshoz menni, ezért fordulok az Ön szakértelméhez, hogy amíg...
Mit tegyen a gerincfájdalmak ellen?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy 38 éves barátnőm állandó mindennapos gerincfájdalomra panaszkodik, ami már-már elviselhetetlen. Fizikoterápiára járt...
fajdalom derektol lefele
egy órátol tőbbet ülni nem birok, a farokban fajdalom van. Medence csont rengenen voltam mondtak hogy mehanizmus elment es suy a jobb labomat terheli. Ez...
Súlyos agyrázkódás utáni...
Jó napot! Kb 4 hónapja volt egy súlyos agyrázkódásom ami után kb 3 napig le volt merevedve a nyakam. Ez eltűnt teljesen, de most 3 napja vágtam és...