Csak műtét jöhet szóba?

Férjemenk Ap.medence felvétele volt.Erdmény. A jobb csipőízületi rés keskeny. A vapa és a femurfej peremén körkörös kis csontos felrakódás van. A femurfejben két kisbabnyi cysta látható.Kérdésem hogy igazából csak műtéttel lehet ezt a problémát megoldani? az orvosunk azt mondta hogy a fájdalmat sem érdemes nagyon kezelni mert csak tönkre tesszük a gyomrot.Ha már elviselhetetlen a fájdalom akkor protézis csere jöhet szóba. Más megoldás nem létezik? Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza csípőprotézis témában

Vizsgálat nélkül, illetve a röntgenfelvételek ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. A leírás alapján a férjének előrehaladott kopásos betegsége van. A végső megoldást valóban a protézis beültetés jelenti, mert ez eredményezhet teljes fájdalommentességet. A fájdalom csillapítás egyéb módjai csak átmeneti javulást hozhatnak, és némelyiknek nemkívánt mellékhatásai vannak. Ilyenek a nem szteroid gyulladáscsökkentők, melyek a gyomor nyyálkahártyáját károsítják. A fizikoterápiás kezelések, meg idő és eszközigényesek. Összegezve, tehát ezek csak átmeneti fájdalomcsillapításra alkalmazhatóak.

Kérdés: 2011. február 11., 12:48; Megválaszolva: 2011. február 15., 22:05
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok
Fájdalom érzet a lapockánál és...