Boka sérülésem lett, de futóversenyre készülök

Pénteken szerencsétlenül megbotlottam egy vasállványzatban és az egyik bokámmal teljes erővel belerúgtam. Feldagadt kb. 2x-esére. Azóta kicsit apadt, de még mindig dagadt és fáj is. Viszont rátudok simán állni, és terhelni is tudom. Ebből gondolom, hogy nem törés lesz. kérdésem az lenne, hogy éppen egy futóversenyre készülök, így sajnos nem engedhetem meg jelenleg magamnak, hogy kihagyjak edzésnapokat, ha nem muszáj. Mennyire egészséges ilyenkor terhelni a lábat (nem lenne akkora terhelés, kb 1-2 perc futás, 1-2 perc séta, ez váltva 8x)?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bokasérülés témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Tekintettel, hogy futóversenyre készül, mindenképpen azt tanácsolom, hogy keressen fel egy baleseti sebészeti szakrendelést, mert attól, hogy rá tud állni a bokájára lehet olyan sérülés, még akár törés is, amit ha nem kezelnek, vagy rásérül akkor maradandó károsodást, tartós bokafájdalmat eredményezhet. A vizsgálatig semmi esetre se fusson, inkább ússzon, kerékpározzon, így nincs a testsúly a bokán és a mozgás ellenére kicsi a rásérülés esélye.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 07., 10:28; Megválaszolva: 2011. február 09., 22:01
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Nyaki gerinc lelettel kapcsolatos...
Lelet értelmezés
Isiász kezelése
Derékfájdalom
Reumatikus panaszok