Térdficam

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Leírnám a térdem kis történetet, és kérném segítségét. Jelenleg 29 éve vagyok, 1994-től folyamatosan sportoltam (futball) 1997-ben kezdődőt, immár lassan 14 éve, amikor egy edző mérkőzésen rosszul értem földre és a jobb térdkalácsom kifordult (kint is maradt) az edző helyére fordította, majd kórház. Hála istenek nem lett nagy baj, gipsz + pihenés. Majd kb.2 év múlva ismét, de már magától vissza ugrót, gipsz + pihenés Innentöl kezdve csak hobby foci maradt, abbahagytam a nagy pályát, csak hétvégenként fociztam. Majd KB 1 év múlva ismét de akkor már nem volt gipsz csak pihenés mivel már nem fájt egyáltalán. Az utolsó 2003-ba történt egy kis kimozdulás, leültem a padra majd egy óra múlva felálltam és ha misem történt volna. Egy esetbe a bal térdem is kimozdult 2004 be, de magától vissza majd egy óra múlva mintha misem történt volna. 2004 óta semmilyen spotot nem űzök, de ez már kezd idegesíteni, mivel a verseny sulyom kb.80kg körül mozgót, most már lassan 115kg vagyok, és elöl meg akarok szabadulni. Én imádtam futni (monotonon csak körbe-körbe vagy egyenesen amíg a szem ellát) Ennek érdekében 2009-be meglátogattam egy orvost, aki azt mondta hogy a térd kalácsom alatt porc van, és ki kell venni VAGY egy idő után protézis. Ezek után meg se mertem mozdulni. De már nem bírom. A kérdéseim a következők: Soha nem fájt a térdem, (azóta se) , NEM kattog a térdem! Létezik az hogy ha ott a porc és nem fáj? Lehet még ilyen sulyall lassan terhelni? Ha ott a porc mennyi idő amíg kárt okoz? Milyen műtéti eljárás van most érvénybe? Mert sokáig korházba nem lehetek! Nagyon köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Kovács

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térdficfam témában

Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. A térd kalács alatt porc van és azt ki kell venni számomra értelmezhetetlen. nem tudom, hogy ezzel a kolléga mit akart mondani. Elmondása alapján Önnek térdkalács stabilizáló műtétre lenne szüksége, hogy ismét sportolhasson. Addig sem kell mindenről lemondani. Addig is ússzon, kerékpározzon, hogy az izomzata visszaerősödjön és egy kis súlyfelesleg is távozzon.

Kérdés: 2011. február 04., 18:40; Megválaszolva: 2011. február 07., 09:28
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok