Tanács kérés

Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz. 35 éves két gyermekes édesanya vagyok. Tavaly októberben éles fájdalmat éreztem a ball lapockámban, mozdulni is alig bírtam, gondoltam ideg vagy izom becsípődésem van, de a fájdalom nem múlt el egész nap. Kicsit a szívemre is gondoltam, mert előre is kisugárzott a fájdalom és a jobb karom lezsibbadt. A fájdalom másnap enyhült, de nem múlt el teljesen, éreztem, hogy valami nincs rendben, de nem fordultam orvoshoz. Egy hónap után megelégeltem, mert a fájdalmam erősödött és elmentem egy radiológus szakorvoshoz 3D ultrahangra. A vizsgálattal nem voltam megelégedve, nem volt egyértelmű, de a végén kinyögte, hogy a C.VII/D.II. rések közötti szakaszon kisizületi gyulladás látható. Nem írt fel semmit és nem is irányított szakorvoshoz. Valami házilag készített löttyöt adott volna, de azt is csak postai úton. Voltam EKG-n és és tüdőszűrőn is, sőt nőgyógyásznál is, mindent rendben találtak. Majd elmentem egy reumatológushoz, aki labor vizsgálatra és gerinc röntgenre küldött és adott egy injekciót mind a két vállamba, de nem tudom, hogy mit tartalmazott, mert a kezelőlapomra nem írta rá, de nem múlt a fájdalom. Fizioterápiára kiírt 15 alkalmat, végig csináltam, eredmény semmi. A labor rendben volt a röntgenen ez állt: nyaki lordosis kiegyenesedett. A C V-VI porcrés mérs. szűkebb, egymás felé néző peremeiken minimális spondylosisos perem deformitás. Enyhe jobbra convex kp. háti scoliosis. A háti kyphosis kiegyenesedett. A sternum processus xyphoideusa enyhén excavált. Na, ebből semmit nem értek, a doktornő azt mondta semmi gond, csak a nyaki görbületem nincs meg. majd adott ismét egy injekciót, ami lidokainból és diprophosból állt. Az injekció nem hatott, majd elküldött mammográfiára és csontizotóp vizsgálatra. Mammográfia negatív, az izotóp csak egy BNO számot mutatott, M4610. A neten beütöttem a számot, azt írta keresztcsontgyulladás. A doktornő azt mondta, hogy nincs gyulladásom és nem érti, hogy mitől van ilyen fájdalmam, amihez addigra már bal kari zsibbadás is járt. Felírt Nicoflex kenőcsöt, Fortedolt, Sirdaludot 6mg este és Flector tapaszt, és elküldött MRI vizsgálatra. MRI diagnózis: mérs. spondylosis, polydiscopátia. Potrusio disci C.V. A doktornő erre azt mondta, hogy nincs sérvem csak egy kis kitüremkedés és nem érti, mi okoz ekkora fájdalmat és a zsibbadást sem érti. A fájdalmam viszont nőtt. A hátamból indul ki, azt konkrétan érzem és végig megy a bal karomon a fájdalom. A zsibbadás a bal karomban sűrűsödött, ami jelentősen gátol a napi munkámban, sőt a vezetésben és ez aggaszt igazán, mert vidékről járunk autóval dolgozni, iskolába, óvodába. Ezek után elküldött labor vizsgálatra és ENG-re, majd felírta a Mydeton gyógyszert. Kérdésem, hogy ez a sok vizsgálat tényleg semmi eltérést nem mutat, ahogy ezt a doktornő állítja? Esetleg mire számíthatok az ENG vizsgálattól és hova forduljak, ha ismét nem találja a fájdalmam okát az orvosom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza reumatológia témában

Tisztelt Kérdező!

Az ilyen jellegű panaszok hátterében leggyakrabban az izombekeményedése, idegbecsípődés áll. Az UH nem való a gerincbetegségek diagnosztikájára, így nem gondolnám, hogy ebből kellene kiindulni a kezelést illetően. Masszírozás, UH-os kezelés próbálható meg, illetve izomlazító gyógyszer használata kb. 3-4 hétig.

Kérdés: 2011. február 02., 10:41; Megválaszolva: 2011. február 08., 12:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Lehet gyulladás, úgy hogy az a...
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Boka, lábszár, csípő, hát és nyak valamint borda fájdalmakkal küzdök, ami mostanság már kezd néha elviselhetetlen lenni! ...
Reumatikus fájdalom, térd probléma
Nagy fájdalmai vannak főleg a lábában. Régebben vizsgálták, reumás, izületi fájdalmak. Nincs mit tenni.Gyógyszert a fekélye miatt nem igazán tud...
Reumás probléma?
Tisztelt Weborvos! Mellkasomnál a bal oldali kulcscsontom kiemelkedettnek tűnik a másikhoz képest, ami egysíkban van. Ráadásul a bal kulcscsont...
Térdfájdalom