Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 éves nő vagyok, és durván 21 éve állandó csontfájdalmaim vannak.Kiskoromban nagyon sok orvoshoz vittek a szüleim, de szinte kivétel nélkül az volt a válasz, hogy növök s azért fáj.De már a fájdalomcsillapítók sem használnak, és az éjszakák is nehezek.Kb. 7 éves lehettem amikor pajzsmirigy túltengésre kezeltek.Kaptam gyógyszert is /Jodid 100/, de "valamiért "abba maradt a kezelés. A tünetek jelenleg is gondot okoznak./nyelési probléma, rekedtség, stb./Viszont pár hónappal ezelőtt a hátamban főleg a gerincem mellett s a lapockámnál tűszúrásokat érzek, mintha sok kis tűvel szurkálnák.Nem tudom, hogy ez mitől van.Talán ezek a tünetek egy betegségre utalnak? Előre is köszönöm válaszát! Üdv: Laura

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi panasz témában

Kedves Laura!

Mindenképpen javaslaom, hogy keressen fel egy endokrin szakrendelést, hogy ellenőrizzék a pajzsmirigyét. Gyermekkorban a növekedésben is fontos szerepe van a pajzsmirigyhormonoknak, a nyelési probléma, rekedtség szintén lehetett pajszmirigy túltengés következménye. A tűszúrásszerű érzés lehet gerinc eredetű probléma miatt, vagy más egyéb betegség, pl. övsömör előjele. Elsőként egy részletes belgyógyászati vizsgálatot javaslok!

Kérdés: 2011. február 01., 23:27; Megválaszolva: 2011. február 02., 21:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?