Térdrögzítővel sportolhatok?

Tisztelt Tanácsadó! 8 hónapja történt velem egy focibaleset, a bal térdem kiugrott a helyéről és a következők történtek utána: MR vizsgálat eredménye: az oldalszalagok épek, a hátsó keresztszalag kp.harmadában a szalag kiszélesedett, egyentlen kontúrú, a rostok jelintenzitása többnyire megtartott, de szakadás utáni regeneráció figyelhető meg a kiszélesedett szakasznak megfelelően. az ízületi porcfelszínek megtartottak.az ízületet alkotó csontokban és környező lágy részekben kórjelző értékű jelintenzitás eltérés nem látható. Vélemény: St.prupt.part. ACL et PCL. Ezután az ortopéd orvos elküldött gyógytornára és fizikoterápiára. Aztán jött a kontroll ahol azt mondta az ortopéd orvos hogy nem érzi instabilnak a térdem, ezért nem gondolja azt hogy műteni kellene és menjek próbáljam ki a térdem, hogy mennyit bír.Én meg is tettem.Elmentem focizni ahol kb 15 percig semmi gond semmi fájdalom aztán ismét kiugrott a térdem a helyéről. Mit gondol? Ha használok valamilyen térdrögzítőt menni fog a sport? Elkerülhető a műtét az én esetemben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza térd témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján nem térdficama volt, hanem térdkalács ficama. Ha valakinek térdficama van az azonnali műtét. A térdkalács ficam kezeléswe elsődlegesen konzervatív. Rövid rögzítés után combizom erősítést is szoktunk javasolni. Ha ezt követően is ismétlődik a ficam több alkalommal, akkor érdemes a műtétet választani, mert ellenkező esetben tönkre mehet a porc. Addig is a térdrögzítő viselése átmeneti megoldást jelenthet.

Kérdés: 2011. január 31., 12:53; Megválaszolva: 2011. február 03., 13:43
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Térdprobléma
Térdműtét - kérdés
Tisztelt Doktornő /Doktor Úr! Segítségét kérném az alábbiakban. Másfél éve részleges térdkalácsficamom volt. Instabillá vált a térdem...
Chondrofiller információ...
Térdproblémám orvoslásához artroszkópiás térd műtét lenne szükséges (közel három éve már volt egy meniscus műtétem, de sajnos ismét...
Kihez forduljak?
Tisztelt Címzett! Néhány hete erős fájdalmat, olykor feszítő érzést érzek a térdemben. Mintha egy gumival szorítanák össze. Voltam röntgenen...
Nem késő?
Tisztelt Doktor úr! Három hete történt a baleset! Diagnózis : S8340 Laesió LC1 gen. 1.S S8350 Laesio LCA gen.1.S. X59HO k.m.n. Tényezők által...