Röntgen eredmény véleményezése.

Nagyon régóta úgy érzem, hogy a jobb lábamra sántitok. Voltam szakorvosnál és 2007-ben röntgen leletet csináltatott a medencémről. Akkor azt mondta az eredmény láttán, hogy el van csuszva a csipőm és azért sántitok. Most belgyógyásznál voltam, mert szemműtétre kell menni szürkehályog miatt. Elmondtam a doktornőnek, hogy éjszakánként nem tudok aludni, mert annyira fáj a jobb oldalam, a csípőtől a térdemig. Ő elküldött röntgenre, ahol az alábbi leletet kaptam. "Csípő ízvégek helyzete szabályos. Mko a vápákban subchondrallis sclerosis látható. Ls rések szabadok. A csontok kp.fokban mészszegények." Reumatológiai vizsgálatot javasoltak, viszont a szemműtétem előtt nem szeretnék elmenni. Nagyon megvagyok ijedve, hogy a leletem alapján súlyos a problémám, lehet, hogy lebénulok? Nap közben, amikor bejáródik nem fáj semmim, csak sántítok. Várom válaszukat.Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A lelet alapján mérsékelt csípőízületi kopás van a csípőnél, ez biztosan nem jelent súlyos problémát és nem vezet bénuláshoz. Mindenesetre a szemműtét után menjen el reumatológushoz, hogy megvizsgálja, mi okozhatja a sántítást, illetve a fájdalmat. Lehet probléma a térdízületnél is, ezt csak a viszgálattal lehet elkülöníteni!

Kérdés: 2011. január 31., 09:28; Megválaszolva: 2011. február 02., 20:56
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?