• Ínhüvelygyulladás vagy remua?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Évek óta évente legalább egyszer csúnya ínhüvelygyulladásom van a jobb csuklómba. Ilyenkor kb. két hétig alig bírom használni a kezem. Meg lehet valahogy előzni a gyulladás kialakulását? Általában tavasszal és ősszel szokott előjönni. Azt hallottam, a reuma is ezekben az időszakokban szokott fellángolni. Van valami köze a két dolognak egymáshoz, vagy csak véletlen egybeesés?

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás témában

        A "reuma" a reumatológiai betegségek köznapi elnevezése lehet, a hivatalos orvosi nevezéktan ezt a szót nem ismeri, ezért pontosan nem tudom, hogy a kérdező mit ért rajta.
        Az ínhüvelygyulladás megerőltetés hatására jön létre, így a megelőzése a megerőltetés kerülése. Az, hogy tavasszal és ősszel újul ki, esetleg attól lehet, hogy ilyenkor pl. kerti munkával jobban megterheli a kezeit, egyébként szezonalitás nem jellemző. Terápiája is elsősorban pihenésből, borogatásból, esetleg gyulladáscsökkentő szedéséből, súlyosabb esetben helyi injekciós kezelésből áll.
        Dr. Groák Péter reumatológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-08 09:43:53; Megválaszolva: 2011. július 26., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: