Könyök, lábujj

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Két problémám lenne. Az első a könyökömmel kapcsolatos. Kb. 1 éve járok heti háromszor edzőterembe. Régebben egyszer a bal könyököm kicsit "túlhajlott" mert egy tornagyakorlatnál ráestem, ezután kb 1 hétig fájt, de aztán rendbe jött. Pár hónapja vettem észre, hogy ha a bal kezem teljesen megfeszülésig kinyújtom akkor a könyököm a teljes kinyújtás előtt kevéssel (szinte csak a legvégén) enyhén ropog. Ez olyan halk hogy csak akkor hallom ha a fülem a bicepszemre teszem, vagy ha teljes csönd van. Fájdalmat vagy korlátozott mozgást nem okoz, de zavar, és nem szeretném ha komolyabb baj lenne. Ön szerint érdemes elmennem orvoshoz? A második problémám a nagylábujjal kapcsolatos. Még tavaly októberben voltam egy 70 km-es teljesítménytúrán. Sajnos a cipő nem bírta jól a terepet, azért a túra után mindkét lábamon kissé érzéketlen lett a nagylábujjam. Kb. egy hónapra rá sem múlt el ezért elmentem orvoshoz aki azt mondta majd rendbe jön. A bal nagylábujjam rendbe is jött pár hét múlva, de a jobb nagylábujjam külső fele még mindig kissé érzéketlen, olyan érzés mint mikor pl.: hógolyózáskor a kéz érzéketlen lesz. Ehhez tartozik még, hogy a küzdősportban amit űzök sokat vagyok mezítláb. Ilyen sokáig tart a gyógyulás, vagy érdemes felkeresnem egy orvost? Köszönettel: H.Dániel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza mozgásszervi panasz témában

A lábujj érzéketlenség az Ön által említett ok miatt alakulhatott ki, mely során a lábujjat ellátó ideg valamilyen sérülést (nyomódás, részlegesvagy teljes szakadás) szenvedett el. Ennek a spontán regenerációja 3-6 hónapig tart. Ezen segíthet B1, B6, B12 vitaminok szedése. Ha vél év után sem javul, akkor az állapot véglegesnek tekinthetó, esetleg sebészeti módon megkísérelhető az ideg újbóli egyesítése, vagy pótlása. A könyökpanaszát nem gondolom komolynak. Sajnos az edzőterembe járás keményen igénybe veszi az ízületeket és idővel azok kopásához vezet. Azt javaslom, ha tartósan szeretné ezt az aktivitását folytatni és a pnasza nem csökken akkor mindenképpen keressen fel egy ortopédust, vagy baleseti sebészt, aki vizsgálatokat követően pontos választ tud adni a további teendőkről.

Kérdés: 2011. január 21., 20:31; Megválaszolva: 2011. január 25., 13:42
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok
Mitől lehet ez?