Zsibbadás, dagadás

minden reggelre megdagadnak az ujjaim és az arcom is meg puffad egy kicsit.a jobb kezem zsibbadása erősebb mint a bal

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza zsibbadás témában

Tisztelt Kérdező!

Ki kell zárni belgyógyászati okokat, pl. szív- vagy vesebetegséget, illetve pajzsmirigy alulműködést. Ezeknek általában egyéb tünetei is vannak, illetve idősebb korban gyakoribb, így ezek kisebb valószínűséggel jönnek szóba az Ön esetében. Egy-egy ízület duzzanatát okozhatja sokízületi gyulladás, mely vándorló jellegű, az egész ujj megvastagodását, fázékonyságát okozhatja pl. Raynaud syndroma, a kiserek kóros reakciója. Helyi oko, pl. alagut syndroma is okozhat kézfejduzzanatot, de ez inkább féloldali szokott lenni. Fontos, hogy a panaszok mellett van-e laboreltérés, gyulladás a szervezetben. Keressen fel egy reumatológiai rendelést!

Kérdés: 2011. január 21., 12:40; Megválaszolva: 2011. január 24., 21:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)