Combizom sérülés

Tisztelt Doktor Nő/Úr! November közepén sportolás közben, egy hirtelen elindulásnál erős, nyilaló fájdalmat éreztem a bal combom hátsó részében. A másnapi ultrahang egy 5 mm-es szakadást mutatott ki a térdhajlat felett 10-12 cmrel, és 3 cm mélyen. Január elején megpróbálkoztam a focival ismét, de újra fájdalmat éreztem, igaz csak egy kicsit. Az lenne a kérdésem, hogy meddig pihentessem még? Illetve, hogy a bioptron lámpa használata segíthet e ilyen jellegű panaszoknál? Válaszát előre is megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Combizom sérülés témában

Az olyan jellegú sérüléseket, mint az Öné 4-6 hétig célszerű pihentetni, majd fokozatosan meg lehet kezdeni a terhelést (úszás, kerékpározás) . Sportot 10-12 hét után érdemes elkezdeni fokozatos terheléssel. A bioptron lámpának a sérülést követő 1-2 hétben van igazi haszna. Ennyi idővel a sérülés után nem várható jelentős hatás tőle.

Kérdés: 2011. január 21., 08:03; Megválaszolva: 2011. január 22., 23:20
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?