A vádli sérülése

25 éve foglakozom futásal.Két héttel ezelőtt futás közben fájdalmat éreztem a vádlimban.Egy hét után lassú futás közben úgy éreztem mintha valami megszakadt volna a vádlimban. Az ultrahangos vizsgálat eredménye: RUPTURA PARTIALIS M. GASTROCNEMIUS CAP.és hogy pihentesem egy ideig. A kérdéseim a köv: Elég e az hogy pihentesem a lábomat és ha igen akkor meddig? Mennyi idő után lehet megkezdeni valamilyen erősitő gyakorlatokat? Kb.mennyi a teljes gyógyulási idő, vagyis mikor birom elkezdeni újból a futóedzéseket? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza Vádlisérülés témában

A részleges izomsérüléseket a sérülés helyétől és mértékétől függően 4-6 hétig szoktuk pihentetni, ami felpolcolást, borogatást, jegelést és terhelési tilalmat jelent. 4-6 hét után lehet elkezdeni a fokozatos terhelést. A sporthoz először 8-10 hét után érdemes visszatérni, de ott is először az úszás és a kerékpározás ajánlott. A futóedzéseket 12. hét után célszerű elkezdeni.

Kérdés: 2011. január 20., 15:51; Megválaszolva: 2011. január 22., 23:17
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?