• Köszvény kezelése és gyogyszerei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        köszvény rohamaim vanak és ezekre szeretnék kezelést,gyogyszert,

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a Köszvény kezelése és gyógyszerei témában

        Tisztelt Kérdező! Ha bizonyítottan köszvényes roham van, egyrészt nem szteroid gyulladáscsökkentőt, pl. Indometacint kell bevenni, illetve a rohamok időszaában Colchicum dispertet. ennek adagolását a háziovossal kellene egyeztetni, nem is kapható egyik gyógyszer sem recept nélkül. ÁLtalában az első napon 2 óránként szoktuk adni, majd csökkenő adagban. Ha nagyon makacs gyulladás van, akkor szteroid tartalmú gyulladáscsökkentőt is szoktunk adni. Az érintett ízületet nyugalomba is kell helyezni, illetve be kell borogatni. Emellett nem szabad alkoholt fogyasztani, illetve a húsok, belsőségek fogyasztását is minimalizálni kell.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 18., 08:15; Megválaszolva: 2011. január 20., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés