• Térd izületi fájdalom (járás nehézséggel)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Bal térd nagy arányú fájdalma. Ülve fekve nem érzékelhető, de ha fel állok és rá nehezedem egy rettenetes szúró fájdalom hasít bele. Ami nagy arányú járás nehézséget okoz.Némi láb daganat is van térd alatt ( vagy nem is kicsi?). Már hónapok óta fáj. Reumatológusnál is voltam, ortopéd orvos is látott, de nem sok sikerrel tudtak kezelni. Már a végét járom nagy fájdalmaim vannak kérem segítsen. Köszönöm. László

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térd izületi fájdalom (járás nehézséggel) témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi eredmények ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Az a tény, hogy inkább terhelésre jelentkezik a panasz arra utalhat, hogy az ízfelszini porc, esetleg a gyűrűporcok elváltozása, sérülése okozhatja a bajt. Azt nem tudom, hogy eddig milyen vizsgálatokat végeztek el és milyen kezeléseket kapott, de ha eddig eredménytelenül kezelték lehet, hogy egy ízületi tükrözést (arthroscopiát) kellene végezni. Ez az eljárás azon kívül, hogy pontos diagnózishoz segíti az orvost, lehetőséget ad a panaszokat okozó elváltozások ellátására is. Azt tanácsolom, ha továbbra sem lesz javulás keressen fel egy másik ortopédust is, vagy vesse fel az arthroscopia lehetőségét kezelőorvosának!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 17., 20:39; Megválaszolva: 2011. január 18., 22:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés