• Csonttörés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Dr. Úr! Köszönöm szépen válaszát. Szeretnék még néhány kérdésemre választ kapni . mi van akkor ha a letört csontdarabkák nm forrnak vissza vagy nem szivodnak fel? Nem okoz problémát a csontciszta? A törés óta eltelt három hét és még mindig fájdalmaim vannak, most egy új gipszkötést helyeztek fel. Ez természetes dolog? Ha leveszik a gipszet mennyi idő múlva lesz a bal kezem rendben? munkám olyan hogy gyerekeket kell felemelnem ezt mikor tehetem majd meg? n Ne haragudjon , hogy ilyen sok kérdésem van. Válaszát előre is kösznöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a csonttörés témában

        Általános szabályként használjuk azt, hogy ahány hétig volt rögzítve gipszben egy végtag, ugyanannyi hét kell a gipszlevételt követően a regenerációhoz. A gipszkötést cserélni szoktuk, ha lötyögőssé válik, eltörik, vagy annyira megapad a törés miatti duzzanat, hogy már nem tart rendesen, illetve a friss sérüléskor feltett felvágott gipszet szoktuk a duzzanat apadását követően körkörösre cseréln, illetve az alsóvégtagi gipszeknél a nem járót járóra.Ha a csontdarabkák nem szívódnak fel és nem csontosodnak vissza, akkor okozhatnak panaszt, illetve ismételt sérülésekkor súlyosabb sérülést eredményezhetnek. Ennek viszont kicsi a valószínüsége.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 16., 13:16; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés