Hirdetés
      • Masszírozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakerto! Tanacsot szeretnek kerni Ontol, hogyan masszirozzam anyukamat. 50 eves es reumatikus betegsegben szenved mar evek ota. (Humira injekciot kap minden honapban egyszer, ha ez szamit).Nehezen mozog, a karjat nem tudja kinyujtani. Milyen masszazst ajanl, amivel el lehet erni jo eredmenyt? (egy video esetleg) Koszonom valaszat!

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a masszázs témában

        Tisztelt Kérdező! Én orvosként nem használok sajnos alternatív gyógymódokat, így massage-t sem, de nem gondolnám, hogy ez oldja meg a könyökízületi mozgásbeszűkülést. Itt arról van szó, hogy részben gyulladásos folyamat miatt részben a csontok, ízületek deformálódnak, részben a fájdalom miatt, ha nem mozgatta a karját, az inak rögzülnek, az izmok sorvadnak. Tehát a megoldást a gyógytorna jelentketi, de sajnos sok esetben már nem tudjuk a kialakult ún. kontrakturát oldani!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 14., 22:51; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: