Csípőízület ciszta

Kedves doktorur vagy nö a kisöccsémnek volt egy focimeccse és meghuzodott a lába elmentönk egy röngentbe mert fájlalta nagyon és azt mondták hogy egy 4-7mm-s csipöizület cisztája van azt szeretném kérdezni hogy ez most valojában micsoda meg kell ezt müteni és hogy felszivodik -e magátol és ha meg kell müteni akkor veszélyes-e tájékoztatását és segitségét elöre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ciszta témában

Vizsgálat nélkül és a röntgenek ismerete nélkül nem lehet adni. Többféle elváltozás okozhat ilyen röntgen képet. Ezek egy része spontán gyógyulhat, egy részüket operálni kell. Pontos diagnózishoz ortopédiai vizsgálat, esetleges szövettani vizsgálat szükséges. Ha spontán gyógyuló változattal állunk szemben akkor is célszerű félévente ortopédiai ellenőrzés, mert ha a ciszta növekszik akár csonttörést is eredményezhet.

Kérdés: 2011. január 13., 13:34; Megválaszolva: 2011. január 16., 18:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?