• Reuma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor ùr/nö pár honapja nagyon fájnak a térdeim,és mindkét könyököm.(csont fájdalom)a bal vállam néha beszur pár órára. a fájdalom inkább délutánra,és estére tehetö,néha éjszaka felébredek rá. ezenkivül éjszakai ujjzsibbadásom is van,ami ugyancsak fájdalmas. 20 éve dohányzom,lehet ez a betegség kiválto oka?mit ajánl? válaszát elöre is köszönöm

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A dohányzásnak az érszűkület, vagy egy ritka immunológiai eredetű érbetegég, a Buerger kór kialakulásában van szerepe. Ezek okozhatják az ujjak zsibbadását, fázékonyságát, majd kébőbb elfehéredését, akár kifekélyesedését, és végül akár elhalását. Ugyanakkor nyaki gerincsérv, vagy vállízületi eltérések is okozhatnak kézujjzsibbadást. Menjen el háziorvosához, és ő elirányítja reumatológiára, vagy belgyógyászati szakrendelésre.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 11., 22:01; Megválaszolva: 2011. január 15., 16:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés