Lábfájás

aA térdhajlatom felett kb 5 cm-re van a kiindulópontja fájdalomnak ami ha leülök sokkal rosszabb, mert a vádlim felé szúró fájdalom keletkezik. Attól félek, hogy trombózis van kialakulóban, de annak nem tudom, hogy mi a tünete.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza mozgásszervi témában

Tisztelt KÉrdező!

A thrombosis tünetei a vádli erős fájdalma, elsősorban akkor, ha hátrafeszíti a lábfejét, a lábszár körfogatának megnövekedése, duzzanata. A térdhajlatban létrejövő fájdalmat nemcsak thrombosis okozhat, de a térdízület egyéb megbetegedései, pl. Baker cysta is. Ez egy nyáktömlő a térdhajlatban, mely ízületi folyadékkal telődhet fel. Mindkét betegséget ultrahanggal lehet diagnosztizálni. Menjen el háziorvosához, és a vizsgálattal meg tudja mondani, hogy komolyan felmerül-e thrombosis lehetősége. Azonban ha a fenti tünetek jelen vannak, és már kialakult thrombosis van, akkor nem szabad járkálni, mert a tüdőembolia kockázata nagy.

Kérdés: 2011. január 07., 09:51; Megválaszolva: 2011. január 09., 20:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?