• Lábfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! 20 éves vagyok, erős lábfájással küszködöm, ami már több, mint 3 éve megkeseríti az életem. Voltam már több orvosnál, reumatológus szakrendelésen is, és több röntgen felvétel is készült a térdeimről, és a keresztcsontomról. Az eddigi vizsgálatok alapján a boka és térd ízületeimben nem található elváltozás, de az elülső és oldalsó ínszalagok lazák, míg a hátsók pont ellenkezőleg, szorosak. Minimális mértékű lúdtalpam van. Az utolsó röntgen eredménye:" SI lumbalizációja és kissé egyenetlen sacroil rések láthatóak." Ezek után kiírtak CT-re. A tüneteim a következők: térd ízületi fájdalma, amely lehúzódik a lábszárcsontokra, a fájdalom tartós, általában ízületi gyulladás szokott kialakulni ha többet mozgok, és mellette a lábszáram és a lábfejem jéghideg. Véleményem szerint ezeknek a panaszoknak köze van ahhoz hogy fejem is megfájdul, és a fájdalomtól sem menni, sem aludni nem tudok. Azt még megemlíteném hogy elég sűrűn szokott égni a gyomron, annak ellenére hogy rendszeresen étkezem, és szénhidrátszegény diétán vagyok. A gyulladásra és a fájdalomra Cataflam tablettát írtak fel, amely már nem csillapítja a fájdalmamat, mellette porcerősítőket szedek felváltva, kúraszerűen (Béres porcerő, glükozamin, proenzi3). A vérképen normális, minden bőven a határértékeken belül van. A vérnyomásom is normális, 110-120/70-80. Kis túlsúlyom van, amit azóta szedtem össze hogy fáj a lábam (186cm 92kiló, és 85 kiló voltam) Sem a melegítés, sem a jegelés nem használ. Sajnos a következő vizsgálat csak a hónap végén (jan 31) lesz, és addig ki kellene húznom valahogyan, de már második napja nem bírtam aludni, csak 3-4 órát azt is több részletben. Milyen betegségek okozhatják a tüneteket? (Lábfájás, ízületi fájdalom, fejfájás, hátfájás) Válaszát/ukat előre is köszönöm! Attila

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi témában

        Tisztelt Kérdező! Az erős fájdalom, a panaszai nem korrelálnak az eddigi vizsgálatokkal, tehát a labor is negatív, illetve a rtg is az. Ilyen nehezen csillapodó fájdalmat ízületi gyulladás okozhat, vagy lehet ún. neuropathias fájdalom, mely leggyakrabban lesugárzó jellegű. Ha nincsen nyilvánvaló ízületi duzzanat, ízületi folyadékgyülem, illetve a vérsüllyedés, gyulladásos fehérje is normál tartományban van, akkor véleményem szerint egyéb okot kell keresni. Nem tudom, hogy az egyéb felsosorlt problémák mellett esetleg depressziós hajlama nincsen-e, mert ahjoz gyakran társul krónikus fájdalom szindróma, mely nehezen befolyásolható fájdalmat okoz. Úgy gondolom, ha a vizsgálatokkal nem találnak továbbra sem eltérést, akkor más irányban is el kell indulni, esetleg más hatásmechanizmusú fájdalomcsillapítót is meg kell próbálni!


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 04., 23:16; Megválaszolva: 2011. január 08., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés