• Porc-baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 21 éves vagyok. Hónapokkal ezelőtt megerőltethettem sport közben a térdeim. Elmentem a háziorvoshoz, ő eleinte gyulladással kezelte. A fájdalom elmúlt, mára már csak időszakos. Amikor előjön a fájdalom sokszor van hogy mindennap fáj hetekig, de nem állandóan, van hogy egy időre abbamarad, van hogy ismét fájni kezd. Hol az egyik, hol a másik, hol mindkét térdem. Eddig 2-szer kaptam kezeléssorozatot, először ultrahangot és elektromos interferenciát (ez kb. 2-3 hónapig tünetmentesség tett a kezelés után). Második alkalommal elektromos kezelést nem kaptam, csak ultrahangot és gyógyfürdőt (medencefürdőt)Ez szinte semmit sem ért. Közben elküldtek a gerincemmel gyógytornára enyhe gerincferdülés miatt, de már az 1. kezelés után nagyon nagy fájdalmaim voltak és ez nem akart megszűnni, így abbahagytam a 3. kezelés után, de még 3 héttel később is fájt minden mozdulat (hajolás, törzsfordítás). Újabban viszont már a könyököm is fáj, de nem olyan intenzíven, mint a térdem. Xilox fájdalom csillapítót szoktam használni amikor már nem bírom, ez szinte mindig használ. Mitől lehetnek a tünetek? Ez valami porcbetegség? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Elmondása alapján és vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Elképzelhető, hogy a porc érintett a térdpanasza esetén, de ezt a gerinc, illetve a könyök esetében nem tartom valószínűnek. Itt sokkal inkább izom, szalag elváltozás állhat a háttérben. Az egész szervezetet érintő rendszerbetegség (köszvény, reumatoid arthritis, stb) is okozhatnak hasonló tüneteket. Azt javaslom keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol a fizikális és röntgen vizsgálatok alapján pontosabb választ tudnak adni a betegségével kapcsolatban.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 19., 22:23; Megválaszolva: 2010. december 22., 10:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés