Sípcsont törés

Tisztelt doktor úr, Másolom a lgutóbbi kérdést és választ a témában. Legyen szíves megválaszolni a csatolt Röntgen alapján (törés után, műtét előtt készült, 2008 jan-ban) olyan törésről van-e szó ami később arthrosis-t generálhat (túl közel van-e ilyen szempntból a bokaizülethez) illetve mekkora kockázattal kell számolni? . Köszönöm, Üdvözlettel, Sándor Zoltán. Tisztelt doktor úr, Kb 3 éve volt sípcsonttörésem a boka fölött. Nem ment be a törés a boka izületbe. Intenzíven karatezom és az orvosom Synocrom injekció kúrát javasolt évente egyszer. Mennyire nagy a koczkázat, hogy ha az izület nem sérült mégis gyorsabban kopik a törött láb oldalán mint a másikon? Érdemes injekciózni ha nincs panaszom csupán a kockázat elkerülése végett? Attól tartok, hogy ha injekciózzuk akkor elveszti a természetes működését és majd ha abbahagyjuk roszabb lesz a viszkozítása. Ezenkívül, nem szeretnék betegség tudatban élni, úgy érzem rendbe jött a lábam. Legyen szíves megírni mi a véleménye. Üdvözlettel, Sándor Zoltán. 2010-11-23 11: 00 Én nem vagyok híve a megelőző injekciózásnak, ugyanis ennek veszélyei vannak. A legnagyobb veszély az ízületi fertőzés lehetősége, de a szúrás során a porc is megsérülhet. Sokkal inkább javasolnán a változatos étrendet, csülök, kocsonya fogyasztását, fiatal csirke porcának fogyasztását és a mozgást. ha mindenképpen valamilyen szert szedni akar, akkor Dona por, vagy kapszula, Chondrosulf tabletta javasolt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza sípcsont témában

A kép sajnos nem érkezett meg. ha a törés nem hatolt be az ízületbe és a törése anatómiásan gyógyult, akkor minimális az esélye, hogy a sérült oldal jobban kopjon, mint az ép. Én továbbra is azt vallom, hogy ha nincs panasza, akkor nem kell az injekció, elég a szájon át szedhető porcerősítő. Hozzáteszem, hogy nem vizsgáltam és nem láttam a röntgent sem, de az Önéhez hasonló esetekben nem szoktunk injekciót adni!

Kérdés: 2010. november 26., 14:25; Megválaszolva: 2010. november 30., 10:12
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
A leírt MR eredmény alapján mi a...
Ball váll MR vizsgálati lelet...
Mi a problémám?
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)