• Ízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T Doktor úr! sokizületi kronikus gyulladás hogy zajlik le egy ember szervezetében? kérem válaszoljon. Kb 6 hónajp van ez a betegségem eddig a javulás minimális. Tünetek:A fej-nyak- váll-gerinc-nyaki mirigyek-nyelőcső-derék. Eddig olyan érzésem volt mintha a gyulladások egy helyen le lennénk tapadva,nagyon erős rosszuléteim voltak. Erős izzadás vizes borogatást tettem minden hová,akkor egy picit jobb volt,de ezt egész nap és hónapokon át kellett vizes tennem.Éa akkor egy kicsit jobban lettem.Kb 1 hónapja FLEMAX- OT szedek + fájdalom csillapito cseppeket,gyomor nedv ellenálo kapszulát és valamitöl a gyulladási folamat viz formályában ami néha többször elzárul folyik lefelé és nagyon nehezen viseli a nyelőcsövem és a gyomrom.Kérem minnél elöbb válaszoljon vagy adjon tanácsot hogy milyen gyógymodot javasolna nekem. Külömbözö orvosoknál voltam az elején a segitséget megadták de egy pár hónapja magamra maradtam és ugy néznek rám mint egy hüjére.Nyomja el a torkomat és azt válaszolták rá késöbb hogy ezt én csak ugy érzem.A táppénzes orvos is változo korra gyanakodott,ami kizárt mert a gyulladás vonulatában végig forrosodtak fel az izületeim beleértve VÁLL-NYAK-ARC-HOMLOK-AJKAK-FEJ.Lázam nem volt.De álltalában soha nem, is volt.Várom válaszát Üdvözlettel:Zsuzsana

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A sokízületi gyulladás nem a gerincet érinti, hanem leggakrabban a kéz kisízületeit, csuklókat, térdeket, melyek jelentősen be is duzzadnak. A leírás alapján szerintem Önnek nem ez a betegsége. Valószínűleg az izmok vannak bekeményedve, túlterhelés vagy stresszes állapot folytán. Eesetleg krónikus fájdalom szindróma, ún. fibromyalgia is lehet, melyet elsősorban szorngásoldó gyógyszerrel, valmaint fizioterápiával lehet jól kezelni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 23., 23:14; Megválaszolva: 2010. november 27., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: