• Traumás sérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Tegnap közölte Velem az orvosom, hogy van szükségem még egy műtétre, ez már az 5. lesz 3év alatt! De most szalag átültetésem lesz, és a műtét után egy 6 hetes gipszet fogok kapni! Nem tudom, hogy szükség van- e erre a műtétre?! 20 éves vagyok, lassan 21, de már járni alig tudok, egyik műtétem sem úgy alakult, ahogy azt akartam, nehéz egyedül megoldani ezt! Az lenne a kérdésem, hogy egy szalag nem végleges hanem részleges szakadást, csak műtéti eljárással lehet helyre hozni? Az achillesem már volt műtve, ott van összecsavarozva a bokám! Már körülbelül 10 orvosnál voltam és egy sarok specialistát találtam, akiben remélem bízhatok és nem kell több műtét! Kérem írjon vissza, mert tanácstalan vagyok!

        Dr. Bogdán Aurél válasza a bokasérülés témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a korábbi dokumentácikók ismerete nélkül nehéz állást foglalni. A leírtak alapján nem csodálom, hogy bizonytalan. Ennyi műtét és egyik sem sikerült úgy, ahogy elvárta. A részleges Achilles ín szakadást attól függően kezeljül konzervatívan, vagy műtéttel, hogy melyik szakaszán és a teljes keresztmetszetet hány százalékban érintően szakadt el. Ez az elv azonban nem alkalmazható egyértelműen egy többszörösen operált ínon. Általában kis (1/4-nél kisebb arány) és az ín-izom átmenetnél lévő szakadást nem operálunk, csak gipszeljük, de ezt a testsúly, alkat, életmód is befolyásolja. Most ami előtt áll, az nem egy egyszerű ínvarrat. Az ínátültetés az egyik legnehezebb műtétek egyike és általában végső megoldásként alkalmazzuk. Ha ez nem haszál, akkor valószinüleg semmi. Azt írta, hogy már lassan járni sem tud. Azt tanácsolom, ha a specialista a vizsgálatokra és a korábbi dokumentácókra alapozva azt javasolta, hogy legyen műtét, akkor vágjon bele! Sok sikert kívánok és jó egészséget. Ha túl van a műtéten kérem jelezze, hogy sikerült!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 19., 09:25; Megválaszolva: 2010. november 23., 22:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés