• Reuma, vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Problémám a következő.Évek óta küszködök a lábfájásommal.A fájdalom a térdem melletti kölsö,illetve hátsó hajlati részre irányul, azt hiszem szalag lehet ott.Ha sokat megyek vagy tornázok, akkor napokig fáj.Nyáron például sokkal rosszab,néha úgy érzem, hogy leszakadnak a lábaim. Van lúdtalpbetétem is, azt rendszeresen hordom. Voltam a reumatológián, ott góckeresésre küldtek,mondván sokizületi gyulladásom van( más részeim is fájnak,váll, boka, derék). Ott nem találtak semmit, gócom pedig nincsen.Azt mondta a doktornő,hogy tanuljak meg együtt élni vele, néha pedig szedjek porctablettát (DONA).Nem igazán értem, hogy 35 évesen miért kéne együtt élnem egy olyan betegséggel, ami az életkorom folytán még nem kéne, hogy jelen legyen. Arra gondoltam, hogy néhány éve 1,5 évig konditerembe jártam,és nagy súlyokkal dolgoztam.Esetleg elképzelhető,hogy az inszalagok nem tudtak alkalmazkodni a terheléshez és most azt nyögöm?? Hová forduljak? Van segítség? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Molnár Viktória

        Dr. Bogdán Aurél válasza a lábfájdalom témában

        Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Én is úgy gondolom, mint Ön, hogy ebben a korban kell lennie megoldásnak a panaszaira és nem kell velük együtt élni. Nem értem a reumatológus kollégát abban a tekintetben sem, hogyha sokízületi gyulladásnak véleményezte a dolgot, akkor miért nem adott erre megfelelő gyógyszert. A kondizást nem gondolnám kiváltó oknak, sokkal inkább a tünetek fokozódásában játszhat szerepet. Azt javaslom Önnek keressen fel egy ortopédiai szakrendelést, ahol nagy valószínűséggel megtalálják panaszai okát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 27., 18:24; Megválaszolva: 2010. november 02., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés