• A jobb lábam 2009 augusztusa óta fáj. Diagnozis erősen kopott porckorong és térdcsontom.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyakorlatilag nem tudom terhelni, mert akkor napokig tartó erős fájdalommal küzdök. Ovosom szerint térdprotézisre lesz szükségem. Mi gyakorlat meddig lehet húzni, tologatni a műtét idejét? A problémák sportolásból erednek, mert traitlonoztam így a fájdalomküszöböm magas, tehát tuduk türni.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a Térdfájás témában

        Vizsgálat nélkül illetve a röngen felvételek ismeretének hiányában megfelelő választ nem tudok adni. Azt, hogy meddig lehet tologatni a műtét időpontját azt leginkább az Ön fájdalomküszöbe határozza meg. Amíg bírja a terhelést és a fájdalmat, addig nyugottan halasztható, esetleg ízületbe adott injekciókkal, még a fájdalom is mérsékelhető. Fontos viszont a rendszeres ortopédiai nyomonkövetés, nehogy az ízület olyan foku deformálódása jöjjön létre, mely már a protézis beültetését megakadályozhatja.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 24., 15:05; Megválaszolva: 2010. október 26., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés