• Ortopédiai szakvélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kérem mielőbbi válaszát, 4 hónapja húzódó gerinc sérülésem miatt, amit bezárt ajtó ülve háttal való kinyomásával sikerült a csigolyámat megroppantani. banális trauma vekövkező csigolyatörés LV.-s csigolya felső zárólemezének beroppanásával azóta is panaszos. scintigráfiás és egyéb képalkotó vizsgálatok alapján velmerül a path.fractura lehetősége. st.: AV-i sensotmo eltérés nem észlelhető. sacroiliacalis mennel tünet negatív. vél.: LV-os csigolya fracturájának hátterében benignus imponáló elváltozás állhat CT alapján. Bal SI izület CT-n ábrázolódott scleroticus elváltozását kapcsán secunder folyamat nem valószínű. felmerül seronegatív arthritis is.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tényleges kérdést nem tett fel. megpróbálok úgy válaszolni, hogy amire kíváncsi volt arról kapjon információt. A lerírás alapján Önnek kis erőhatásra bekövetkező 5-ös ágyéki csigolya törése van. Az, hogy a csigolya ilyen kis erő hatására sérült, arra utal, hogy nem volt egészséges. Valamilyen betegség meggyengítette a szerkezetét és ezért roppant össze. A CT alapján nagy valószinüséggel kizárható rosszindulatú daganat lehetősége, és szerncsére a csigolyatörésnek nem alakultak ki szövődményei. Ami okozhatta: csontritkulás, valamilyen jóindulatú daganat, illetve a gerincet megtámadó nem kórokozó okozta gyulladás. Amit tehet el megy egy ortopédiai, traumatológiai vagy idegsebészeti szakrendelésre. valószinüleg felírnak önnek egy fűzőt, gyógyszereket adnak a fájdalom csillapítására és pihenést javasolnak. esetlegesen műtéti megoldás is szóba jön, hogy a csigolya ne roppanjon jobban össze és ne alakuljanak ki zsibbadásos, esetleg bénulásos tünetek.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 20., 18:05; Megválaszolva: 2010. október 21., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés