• Térdsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktorúr! olyan kérdésem lenne hogy 2007-ben felvételiztem a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába és az ingafutás közben kiment a térdem a térd fölső része jobbra az alsó része balra fordult..akkor azonnal feldagadt átvittek a Miskolci kórházba is de ott csak annyit mondtak hogy nincs semmi baj csak pihentessem és jegeljem mert közben be is duzzadt.Igaz nem kaptam semmit ami tartotta volna a térdem.ahogy sétáltam ki a buszállomásra nem tudtam rálépni mert olyan volt mintha kiakarna csuszni alólam a jobb lábam a páromra támaszkodva kijutottunk az állomásra.majd ahol lakom elmentem az orvoshoz is ő beküldött Szolnokra a kórházba de ott is azt mondták hogy hazamehetek pihentessem és majd elmulik.azóta sajnos ha rosszul lépek előjön ugyanaz az érzés még tollaslabdázás közben is pedig akkor sík terepen álltam.nagyon félek a sportolástól főleg a futástól mert azeretnék újra felvételizni de attól tartok hogy újra megtörténik.Mit tehetek ez ügyben.Miért maradt ilyen mert akkor az orvos azt mondta hogy 1 éven belül meggyógyul és nem is lesz semmi baj.Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bogdán Aurél válasza a térdsérülés témában

        Vizsgálat nélkül és a röntgenek ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Elmondása alapján elképzelhető, hogy térdkalács ficama volt. Az ilyen sérüléseket 2-3 hétig rögzítjük a térdet, majd fokozatos terhelést javaslunk. Ha több alkalommal ismétlődik a ficam műtétet szoktunk ajánlani. A műtét garantálja, hogy ismételten úgy használja a végtagot, mint korábban. Azt tanácsolom, keressen fel egy ortopéd, vagy traumatológus szakorvost, és beszéljék meg, hogy térdpanaszai és távlati tervei hogyan hozhatók össze!


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 15:01; Megválaszolva: 2010. október 21., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés