• Fájdalom és zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Problémám 13 éve kezdődött akkor gerincferdülést állapítottak meg nálam.Az évek folyamán megtanultam a derék és hátfájással együtt élni.3 éve viszont nagy fájdalmaim voltak és mr vizsgálatra küldtek melynek az eredménye a következő lett: Sagittalis síkban T1 és T2,coronalis síkban T1,axialis síkban T2 és T1 súlyozott képeket készítettünk.A felső szakaszon enyhe jobb convex scolioticus,C V-VI.szintben kyphoticus tartás alakúlt ki,fölötte a lordosis húrszerűen kiegyenesedett.C V-VI.között jobb paramedialis,a foramentbe is kiterjedő,a gyököt deformalo,a gerincvelőt jobbról ventral felől eléri,de nem comprimalo,a ligmentum longitudinale posteriort elemelő hernia alakúlt ki.C VI-VII.szintben bal paramedialis inveteralt,a gerincvelőt balról ventral felől enyhén modellalo discus hernia ábrázolódott.A bal oldali foramen elsősorban a durva uncovertebralis csontos deformitások miatt szűk,bár gyök compressio egyértelmű MR jele nem figyelhető meg,a klinikai stadium függvényében a gyök időleges érintettsége nem zárható ki.A gerincvelőben biztonsággal kórosnak minősíthető jelintenzitás eltérés nem mutatkozott.A cranio-cervicalis átmenet viszonyai szabályosak.Vélemény: Kényszertartás.Hernia disci C V-VI.paramed I.d., et hernia disci inveterata c VI-VII.pramed I.s., az idencitus gyökök valószínű érintettségével. Akkor a nyakam és a jobb oldalam fájt nagyon. Most úgy 2hete iszonyatos fájdalmaim vannak.A bal lábam annyira fáj, hogy nem tudok megtenni 300métert csak iszonyatos fájdalmak közepette.Eleinte csak zsibbadás jelentkezett a bal oldalamon ami felfutott a vádlimig.Aztán a zsibbadás mellett a lábam is bedurrant olyan mintha mindíg feszűlne húzódna és szúró fájdalmat érzek.Már menni is alig bírok.Mindíg elviselhetetlen csak akkor nyugszik meg egy kicsit ha lefekszem.És csak az oldalamon tudok feküdni mert ha hason vagy hanyatt teszem akkor is ugyanúgy fáj.Tudom, hogy pontos diagnózist csak vizsgálat után lehet adni de egy "vagy..." "vagy pedig...." választ megköszönnék. Hová forduljak a problémámmal? 3 éve már jártam gyógytornára,fizioterápiára,gyógyfürdőkbe.Szeretném mostmár ezeket a "felesleges" köröket megspórólni.Válaszát előre is köszönöm. Tímea

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerinc MR témában

        Kedves Tímea! Valószínű, hogy a csigolyák közötti porckorongok betegsége állhat a panaszok hátterében ugyanúgy mint a nyaki szakaszon. Mindenképpen neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol a vizsgálatával el tudják dönteni, hogy jelenleg van e ideggyök nyomódásra utaló tünete vagy sem. Ugyanitt a megfelelő vizsgálatokat és kezelést is elő tudják írni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 19., 11:36; Megválaszolva: 2010. október 21., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés