Hirdetés
      • Ízületi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        64 éves nő vagyok. A jobb térdemre nagyon ráestem kb. 10 évvel ezelőtt. Akkor elmentem a balesetire, ahol megállapították, hogy törés, repedés nem történt. Pár hét alatt úgy éreztem, hogy elmúlt a fájdalom, - de igen érzékeny maradt a térdem, guggolásnál, térdelésnél éreztem. 2008. nyarán újabb baleset nélkül megduzzadt, forró volt, nagyon fájt. Jelentkeztem az Ortopédiára, de 3 hónap múlva (szeptemberben) kaptam csak időpontot, addigra a duzzanat lelohadt, látható jele nem volt a fájásnak, csak fájt. Röntgenre küldtek, ahol azt állapították meg, hogy "elsődleges térdizületi arthrosis - Arthrosis genus I.d." Szövegben: "A mésztartalom csökkent. Az izületi rés medialisan jelentősen beszűkült.A femur és a tíbia condylusain, a patella dosalis peremsarkain csőrképződések." Erre kaptam GOOL 1500 mg. por belsőleges oldathoz, valamin Meloxan 15 mg. tablettát. Jelentős enyhülést éreztem akkor. Kontrollnál mondták, hogy szedjem tovább a fentieket. Azóta rosszabbodott a helyzet, guggolni, térdelni egyáltalán nem tudok! A GOOL port kúraszerűen azóta is 2-3 havonta, a Meloxant folyamatosan szedtem kb. 2 héttel ezelőttig. (Háziorvosom azt mondta, szedhetem folyamatosan). Úgy éreztem, hogy ez a 2 év nagyon sok egy fájdalomcsillapító szedésére, ezért hagytam el. Sajnos azóta újfent nagyon fáj a térdem és sajnos nem csak a térdem, hanem szinte minden izületem (csípőm, vállam, csuklóm). Szinte teljesen rokkantnak érzem magam, pedig nagyon kellene a mozgékonyság (3 kicsi unokám van, sokat vagyok velük!) Nagyon el vagyok keseredve! Az a kérdésem, hogy szedhetem-e tovább a Meloxánt, vagy van valami más lehetőség is, hogy kissé fájdalommentesebb legyen az életem? Ha így marad, már élni sincs kedvem, fáj minden mozdulat! Kérem Kedves Doktornő - segítsen újra "mozogni" Válaszát előre is nagyon megköszönöm! Tisztelettel:

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! Menjen el a háziorvoshoz, és elsőként készítsen egy rutin laborvizsgálatot. A korábbi eltérésektől függetlenül mosst is indulhat sajnos gyulladásos ízületi betegség, akár sokízületi gyulladás, akár polymmyalgia rheumatica. Ezeket ki kell zárni. Ha ez megvan, menjen el egy reumatológiai rendelésre, és kérje ki a szakvéleményt.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 28., 21:15; Megválaszolva: 2010. szeptember 30., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: